Nasi Eksperci

prof. dr hab. med. Antoni Dziatkowiak – kardiochirurg na emeryturze. Twórca i „budowniczy” Instytutu Kardiologii w Krakowie. Autor książki ” Serce i skalpel”, w której barwnie opisuje dzieje polskiej kardiochirurgii, której jest współtwórcą. Wieloletni felietonista Gazety Krakowskiej. Doświadczony myśliwy dbający o zwierzynę łowną. Ojciec, dziadek i pradziadek. Zawsze wyprostowany, szczupły i zdrowy. Zawdzięcza to genom, ciężkiej pracy, szczupłej sylwetce i brakowi nałogów. Przede wszystkim jednak pozytywnemu nastawieniu do życia, stałej aktywności fizycznej i szczęśliwej rodzinie.

dr Wanda Jarosik – lekarz i pasjonatka zdrowego życia: „Od kwietnia do września uprawiam własne warzywa i owoce, gotuję domowe obiady, robię przetwory dla rodziny i ukochanej wnuczki Zojki.  Coraz częściej doceniam walory prostej zdrowej kuchni. Czyli jedzenie prosto z grządki, krótko przygotowywane i natychmiast zjedzone. Używam własnych ziół – bazylii, oregano, lubczyku, rozmarynu, majeranku oraz szczypiorku i pietruszki. Regularnie cały rok sieję rzeżuchę, rukolę i zioła japońskie jako dodatki do sałat. W zimie hoduję kiełki. Regularnie ćwiczę i „trzymam wagę na wodzy”. Okresowo lepię z gliny i wypalam ceramikę. Mam już całkiem sporą kolekcją własnych wyrobów. Trzymam się zasady, że wszystko jest dla ludzi, trzeba tylko chcieć.”

mgr Jolanta Janowska-Kordas – dietetyk, ukończyła studia na kierunku Biologia na Uniwersytecie Jagiellońskim. Nieustannie pogłębia swoją wiedzę z zakresu autoimmunologii. Mistrzyni słodkich wypieków. Wytrwale trenuje z Ewą Chodakowską.

mgr Karolina Kozak – dietetyk,  absolwentka Uniwersytetu Rolniczego w Krakowie na kierunku Technologia Żywności i Żywienia Człowieka. Z Naturhouse związana od 2012 roku. Do każdej osoby podchodzi w sposób indywidualny i profesjonalny. Uwielbia eksperymentować w kuchni tworząc zdrowe i smaczne  przepisy, które przekazuje pacjentom.

mgr Aneta Moryl – dietetyk, ukończyła Akademię Rolniczą w Krakowie – Technologia Żywności i Żywienie Człowieka. Interesuje ją wszystko co naturalne: żywność, zioła, suplementy, kosmetyki i… środki czystości, które sama lubi robić.

mgr Renata Przybyłowicz – dietetyk, Absolwentka dietetyki, Wydziału Humanistyki i Zdrowia, Małopolskiej Wyższej Szkoły w Krakowie oraz Akademii Wychowania Fizycznego w Krakowie. W firmie Naturhouse pracuje od 2011 roku. Każdą wolną chwilę stara się spędzać na świeżym powietrzu.

FreshMail.pl